Nu är årets intervjuer för bioolja och avfall igång - Utvecklingen av Profus utredningar om bränslemarknaderna fortgår.

Avfall
Energi
Värme & kyla
Marknad & strategi
februari 2024

Arbetet med att systematiskt, noggrant och regelbundet följa utvecklingen inom om olika bränsleslag fortgår på Profu. Intervjuerna för utredningarna av avfallsförbränning och bioolja är i full gång. Precis som tidigare år tycker vi att det är mycket intressant och trevligt att höra vad marknadernas aktörer har att säga. Flera beställningar av årets utredningar har kommit in, har ni inte beställt ännu? – Hör gärna av er.


För avfallsbränslemarkandsutredningen är intervjuerna en av flera viktiga källor som bidrar till analysen och prognoserna. Vi sammanställer också mottagningsavgifter som fastställts genom offentlig upphandling, och dessa uppgifter kan man ta del av genom Profus databas ULVEN.

"För biooljemarknaden har vi i år gjort en kundundersökning för att fånga upp tidigare köpares intressen och återkoppling - Tack till alla som varit med i den! "

- Josefine Kjellander

Vi har tagit till oss av den återkoppling vi fått och kommer nu att utveckla årets utredning baserat på era värdefulla inspel. Bland annat planerar vi att utöka kapitlen som redogör för tillgång och efterfrågan på marknaderna.

Vi räknar med att avfallsbränslemarknad- och biooljemarknadsutredningarna ska vara klar före sommaren. Se till att beställ er utredning redan nu så har ni möjlighet att göra er anmälan till Bränslemarknadsträffen 6 maj och blir inbjudna till frukostseminarierna där resultaten från utredningarna presenteras först. Hör gärna av er om ni vill veta mer om våra utredningar eller om ni vill diskutera frågor som rör bränslemarknaderna med oss.

Dela

Kontakta mig om du vill veta mer

Hanna Ljungkvist Nordin