Hur ska Sverige nå 2030-målet?

Energi
Transport
Konferenser & seminarier
februari 2024

Forskare från bland annat Profu har tillsammans med flera energiaktörer undersökt hur transportsektorns omställning kan genomföras och vilka krav det ställer på energisystemet. Nu finns intressanta resultatet från dessa projekt – ”2030-pusslet–så når vi transportmålet” och ”Ett elsystem för elfordon”. Energiforsk, som finansierat projekten, anordnar den 14 mars en konferens där resultaten presenteras.

”2030-pusslet– så når vi transportmålet” har ett brett anslag med fokus på vad som krävs för att Sverige ska nå 2030-målet utifrån rådande styrmedel, omvärldsläge och dess sektorsövergripande effekter.

En viktig del för att klara 2030-målet är elektrifiering av transporter och i ”Ett elsystem för elfordon” har forskarna undersökt vilka effekter som en storskalig elektrifiering kan komma att få på elnätet. De har även studerat vilken potential som finns för att mildra och åtgärda problem som kan uppstå.

Mer information och anmälningslänk: https://energiforsk.se/konferenser/kommande/energiforskning-och-transportsektorns-omstallning/

2030-pusslet

Ett elsystem för elfordon

Kontakta mig om du vill veta mer

Martin Hagberg